Документи С. О. Єфремова в фондах Інституту рукопису Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського - Зубкова Н. М. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2007)
На підставі постанови Президії від 29 січня 1931 р. Комісія з розподілу рукописних матеріалів ВУАН у складі Окиншевича, Филиповича, Кокошка і Дорошкевича 14 лютого 1931 р. передаладо рукописного відділу ВБУ, а представник ВБУ, завідувач рукописного відділу Попов прийняв матеріали, які зберігалися в робочому кабінеті С.О. Єфремова – віце-президента ВУАН. Окрім значної кількості літературних матеріалів, зокрема, автографів Г. КвіткиОснов’яненка, І. Нечуя-Левицького, П. Куліша, Л. Глібова, М. Коцюбинського, Лесі Українки, до рукописного відділу ВБУ (нині Інститут рукопису НБУВ) надійшли й документи власника кабінету.