Українські архівні ресурси в Інтернеті - Кисельова А. А. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2004)
Відомості про українські архіви в Інтернеті представлено на веб-сайті Державного комітету архівів України веб-сторінкою „Архіви в Україні” (http://www.archives.gov.ua/Archives/) на основіспеціального довідника про склад і зміст документів НАФ (Архівні установи України: Довідник. – К., 2000. – 260 с.). До довідника включено інформацію про державні центральні, обласні та галузеві архіви, найзначніші рукописні підрозділи бібліотек, академічних інститутів та університетів України, що мають право постійного зберігання документів. Описові статті містять коротку адміністративну інформацію, історію архівної установи, дані про обсяги, склад та змістфондів, основну бібліографію за станом на 1999 р. У додатках наведено відомості про музеї та бібліотеки, що мають у фондах зібрання рукописних документів. Видання розраховане на архівістів, істориків, філологів, мистецтвознавців, економістів, політологів та ін.