Шляхами пам’яті (листування Івана Сенченка та Олени Компан із Василем Півторадні) - Гнатюк М. М., Гнатюк М. М. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2025)
Епістолярій Івана Юхимовича Сенченка (1901-1975), разом із багатьма іншими матеріалами його оригінальної літературної спадщини, і нині лишається не дослдженим. На жаль у часи воєнних та передвоєнних лихоліть чимало листів разом з іншими матеріалами раннього періоду життя і творчості письменника загинуло. Своєрідною ретроспективою 20-30-х років XX ст. стало листування І. Ю. Сенченка з літературознавцем В. І. Півторадні (1910-1981). Листи не тільки відкривають нові, невідомі аспекти літературного процесу, поглиблюють розуміння тогочасних суспільно-політичних орієнтацій, а й глибше виявляють характер, нові грані творчої особистості митця - ровесника XX ст.