Спогади сучасників про М. В. Левитського як історико-біографічне джерело та джерело з історії кооперації в Україні наприкінці ХІХ – на початку ХХ століття (за мемуарами особового архіву) - Вовченко В. Б. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2007)
Архів М. В. Левитського, відомого кооператора, літератора, державного та громадського діяча, зберігається в Інституті рукопису Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського (далі – ІР НБУВ).Однією з найбільших заслуг М. В. Левитського є те, що він у середині 20-х років ХХ ст. знаходився біля витоків організації Всеукраїнського Центрального Кооперативного музею в Києві,який (після переміщення з Харкова) створювався, як наукова база для вивчення історії кооперативного руху в Україні.