Виставочна діяльність Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського (до 80-річчя НАН України) - Захарова Н. Б., Захарова Н. Б. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2025)
Соціально-політичні зміни в житті держави стали тими об’єктивними причинами, під впливом яких суттєво змінився зміст виставочної діяльності. З’явилася потреба детального вивчення бібліотечних фондів у системі засобів реалізації культурно-інформаційної функції Національної бібліотеки. З деталі інтер’єра книжкова виставка стала повноправним членом загальної системи форм і методів пропаганди наукових знань, засобом оперативного інформування. Інформація про експоновану на книжкових виставках літературу залишається в довідково-бібліографічному апараті культурно-просвітницького центру Бібліотеки і складає багату джерельну базу.