Спогади М. М. Бережкова про К. М. Бестужева-Рюміна (за матеріалами Інституту рукопису Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського) - Шипко Л. В., Шипко Л. В. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2025)
Здійснено публікацію спогадів М. М. Бережкова (1850 - 1932) - професора російської історії Ніжинського історико-філологічного інституту князя Безбородька, присвячених його наставнику, відомому російському історику, професору Санкт-Петербурзького університету К. М. Бестужеву-Рюміну (1826 - 1897), які уточнюють сторінки біографії обох учених, розкривають окремі сторони їхнього наукового світогляду.