Кароль Васильович Болсуновський – колекціонер екслібрисів (на матеріалах листування з фондів Інституту рукопису Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського) - Булатова С. О., Булатова С. О. (Рукописна та книжкова спадщина України, 2025)
В фаховій літературі підкреслено внесок К. В. Болсуновського в історію розвитку допоміжних історичних дисциплін (археології, нумізматики, сфрагістики) в Україні наприкінці ХІХ - на початку ХХ ст., проте колекціонування в галузі історії книги, а саме збирання екслібрисів, є також досить важливим аспектом вивчення різнобічної діяльності науковця. Незважаючи на те, що чільне місце в збирацтві Болсуновського посідала збірка олов’яних пломб, дослідженню яких він присвячував власні студії, до сфери його зацікавлень належали також марки, монети, медалі, печатки, рукописні пам’ятки, гравюри польських ритовників, а також цінна колекція російських, польських і західноєвропейських екслібрисів.